fakt no to już mu poszło
[O1] Nie moge zapalić!!
Zwiń
X
-
[O1] Nie moge zapalić!!
Witam!!Niestety mam kolejna awarie.Dzis rano wsiadam do samochodu,daje zapłon (wszystko jak zwykle sie zapala) przekrecam dalej a tu wszystko gasnie i nawet nie obruci rozrusznikiem,alarm zaczyna wyc.Miałem 2 miechy temu cos podobnego tylko na ulicy autko mi zgasło i w ten sam sposob co terea nie mogłwm go odpalic.Okazalo sie ze cewka poszla.Dzis pojechalem do sklepu kupiłem cewke.Pozniej zabrałem sie do szukania ktora tych czterech w aucie mogla sie spalic.Druga od prawej byla smierdzaca i troche czarna ,miała tez na koncu delikatnie zroszona jak by olejem.Wiec tą wlasnie wymienilem.Nic to nie dało.Pozniej jeszcze wymieniałem miejscami te cewki ale tez nic.Przed chwila podłaczylem auta pod vaga i wyszlo cos takiego :
18010 Napięcie zasilania sterownika silnika 30 za niskie
brak osprzętu / nie związany ze sprzętem - BŁĄD SPORADYCZNY
Prosze o pomoc bo nawet nie ma jak do warsztatu podjechac.Pozdrawiam
-
-
Witam, mam podobny problem jak kolega ktory wypowiadal sie wyzej dlatego postanowilam napisac w tym temacie. Wczoraj auto nie chcialo sie otworzyc z pilota, otworzylam drzwi kluczykiem, zegary nic nie wyswietlaly, po przekreceniu kluczyka w stacyjce zero efektu. Jako ze jestem kobieta i nie znam sie zupelnie na takich rzeczach zadzwonilam po taksowke stawiajac na to ze to akumulator sie rozladowal. Jak sie okazalo nie bylo konieczne odpalanie z kabli, bo taksowkarz poruszal nieco przy moim akumulatorze dokladniej mwoiac rpzy kablach i nagle wszystko wrocilo do normy. Historia powtorzyla sie jeszcze raz dzisiaj rano, taksowkarz doradzil zeby wyczyscic klemy, tak tez zrobilam. Octavia odpala teraz bez problemu ale po odpaleniu nadal swieci sie kontrolka ladowania akumulatora, w instrukcji pisze ze nalezy sprawdzic pasek wielorowkowy ale jako kobieta nie mam zielonego pojecia gdzie tego szukac. Czy swiecaca lampka ladowania akumulatora moze tez oznaczac cos innego np. slaby akumulator? W jaki sposob mozna podladowac akumulator? Trzeba miec prostownik albo ladowarke?
Z gory dziekuje za odpowiedz
Komentarz
-
-
W zalewie Wiślanym pływał dziadek z babką,
Babka utonęła do góry kudłatką.
Oj nie żal mi babki jak tej jej kudłatki,
Bo bym sobie uszył pomponik do czapki!!!
Komentarz
-
Komentarz